Behandelindicaties

Dierfysiotherapie

Bij honden, paarden, katten en andere dieren kan ik met fysiotherapie een grote diversiteit aan problemen behandelen. Bijvoorbeeld: (sport)blessures, overbelasting, postoperatieve klachten (zoals een verkeerd looppatroon), arthrose- en slijtageklachten, heup- en elleboogdysplasie, rugklachten (zoals hernia, spondylose, lumbosacrale instabiliteit), acute (pees)letsels, neurologische aandoeningen (met aanwezigheid van verlammingsverschijnselen), littekens en wonden. Met een combinatie van oefentherapie, massage, magneetveld-therapie en/of ultrageluid-therapie kan fysiotherapie uw dier weer op weg helpen.


Chiropractie

Bij honden, katten en andere kleine huisdieren kan ik met chiropractie een diversiteit aan problemen behandelen. Deze vorm van therapie richt zich op blokkades in het zenuwstelsel. Deze bevinden zich dan meestal in nek, rug en bekken. Maar ook in de extremiteiten (benen/poten) kunnen geblokkeerde gewrichten voor disbalans in het neurologische stelsel zorgen. Bijvoorbeeld: blokkades ten gevolge van een uitwendig trauma (ongeluk), overbelasting in de sport of een neurologische ziekte en aandoeningen zoals een hernia.


Medisch hydrotherapie

Bij honden (en katten) kan ik met hydrotherapie een grote diversiteit aan problemen behandelen. Zodra de revalidatie opgestart mag worden, maar volledige belasting nog niet gewenst en/of toegestaan is, kan wel al met hydrotherapie gestart worden. De specifieke hoogte en temperatuur van het water en de gekozen loopsnelheid van de band zorgen voor “een behandeling op maat”. Zoals: bijvoorbeeld bij het opstarten na een operatie of blessure, bij neurologische aandoeningen met verlammingsverschijnselen, bij heupdysplasie of elleboogdysplasie klachten en andere problemen waarbij een afwijkend looppatroon ontstaan is.

Over mij
  • Lid NVFD, Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren
  • Bevoegd Veterinair Chiropractor huisdieren
  • Lid VHH, Vakgroep Hydrotherapie Hond
Contact

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak

Mail: jveltkamp@xs4all.nl
Tel. +31 (0)35 601 03 82
Mob. +31 (0)6 24 24 8047

Adres

Prinses Marielaan 18
3743JA Baarn
Nederland